© 2017 - 2018 -T. Gamelkoorn Arnhem

THE SILVER CADILLACS
Home Laatste Nieuws Agenda Biografie Links Contact Historie
Hank THE knife & THEO GAMELKOORN       Sologitarist - Zang

Ik ben rond mijn 10e jaar begonnen met gitaarspelen. Een goedkope tweedehands akoestische gitaar (het merk weet ik niet meer) en een paar akkoorden waren voldoende om binnen een paar weken muziek van o.a. The Shadows en The Beatles te spelen. Ik luisterde veel naar platen. Samen met een paar buurtgenoten begon ik het gitaarspelen onder de knie te krijgen. Regelmatig kwam ik in het schuurtje bij Aart om wat Shadows-muziek te spelen. Samen met een vriend, waarvan ik nog meer akkoorden heb geleerd, zijn we een duo begonnen (The Silver Stars). We speelden nummers van The Shadows, Beatles, Rolling Stones, Elvis e.a en hadden optredens op klassenavonden en verjaardagsfeestjes.

Al snel begon ik een bandje te formeren met de naam “The Black Maskers”. Na een tijdje wilde ik mijn muzikale horizon verbreden. In deze tijd speelde ik in een aantal bandjes, zoals The Strangers Six, Crash Ltd., Essay on men, Paradise en Caspar. Veel optredens en veel lol.


In de 70er jaren trok mij de Hard Rock muziek. Jimi Hendrix, Queen, Deep Purple, The Free enz. En later hadden Michael Schenker, Joe Satriani e.d.  mijn interesse. Akkoorden, solo’s, zelfs de basloopjes ging ik uitzoeken. Ik kwam bij de band “Ba-r-ock”. Dit was een hardrock-band. Veel succes hadden we hiermee. Maar aan alles komt een einde. De muzikale richting werd veranderd en ik voelde mij daar niet meer in thuis.

In deze tijd maakte ik demo-opnames voor andere artiesten. In de studio van Henk Bruysten (Long Tall Ernie and the Shakers, Hank the Knife and the Jets) schreven we diverse nummers en maakte ik samen met Henk en Arnie Treffers † (Long Tall Ernie and the Shakers) hier demo-opnames van. In die tijd zijn o.a. de groepen Long Tall Ernie and the Shakers en Groep Arnhem ontstaan. Deze laatste band formeerde ik samen met een aantal muzikanten waar ik vroeger mee had gespeeld. Met Groep Arnhem maakte ik twee singles. De muziek was met die band gericht op de country-rock. Veel optredens gedaan.


In 1980 kwam ik bij de countryband The Silver Dollar Band. Geweldige muziek, zelfs muziek van The Shadows werd gespeeld. In 1988 viel de band uit elkaar. In 1990 heb ik de band weer opgestart. De band bestond, toen we begonnen, uit zes muzikanten. Na een aantal wisselingen van bandleden en muziekkeuzes bleven we met vier personen over. De naam werd veranderd in groep Milwaukee. Met deze band veel succes gehad.


In 2005 was mijn laatste groep de band Independence. We speelden blues, rock en hard rock. Na wat succesvolle optredens is de groep uit elkaar gegaan.


In 2007 ben ik gestopt met muziek maken. Ik ging me toeleggen op semi-professioneel filmen. Dit was erg leuk, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Ik kreeg weer muzikale kriebels.


In 2016 werd mijn wens (ooit nog een keer in een Shadows band te spelen) waar gemaakt. Ik zag dat The Silver Cadillacs een slag/sologitarist zochten. Tot mijn grote verrassing was de andere slag/sologitarist Henk Bruysten (Hank The Knife). De andere jongens kende ik nog van vroeger. Geweldig en gezellig is het.


In 2017 gaan we optredens verzorgen. We spelen op dit moment alleen instrumentale muziek van The Shadows, Jumping Jewels e.d. Ook de zes-snarige basgitaar van Henk zal regelmatig bespeeld worden. Hij heeft voor de zes-snarige basgitaar ook instrumentale nummers geschreven. Ook eigen werk komt aan de orde. Ik hoop dat deze band nog lang zal blijven bestaan.